Cuentos de Amor

The Goyescas by the Spaniard Enrique Granados embody pure poetry on piano. No other composer is capable of capturing love in all its guises with such virtuosity and lyricism. Pianist, musicologist and philosopher Waldo Geuns pays homage to the ‘Spanish Chopin’ and shows his most personal side. He completes Granados’ sensuous story on love with his own musical composition inspired by this famous Spanish piano suite.


 

WALDO GEUNS:
Amor a primera vista
ENRIQUE GRANADOS:
Goyescas. Los majos enamorados

Waldo Geuns
1 CD / Download
Int. release 6 April 2018

 

Combine the album with the listener’s guide to the Goyescas by Enrique Granados written by Waldo: www.waldogeuns.com/content/spanish-stories
 


 

Reviews

Daily Classical (NL)

DAILY CLASSICAL CHOICE

Soms komen de pareltjes via de brievenbus pardoes op je bureau vallen. Zo werden we dit keer verrast met een cd van de pianist Waldo Geuns. Geuns blijkt naast een zeer verdienstelijk pianist bovendien een grote liefhebber te zijn van de Spaanse componist Enrique Granados. Granados was net als bijvoorbeeld Sergei Rachmaninov, een van de laatste grote pianist- componisten. Zijn pianistiek meesterschap is te horen in de buitengewone virtuositeit en lyriek. Het inspireerde Geuns om in Granados’ voetsporen te treden en om vertrekkend van zijn melodieën een eigen werk te schrijven. En dat laatste is, zo kunnen we met grote zekerheid beamen, erg goed gelukt. Een heerlijk cd om tijdens de paasdagen te beluisteren. Het zal uw dag zonnig kleuren.


Stretto (NL)

Aanbevolen cd - Subliem!

“Goyescas” uit 1911 van Enrique Granados vertellen een gepassioneerd verhaal over liefde en dood. Het werd door Granados op een sublieme manier op muziek gezet. Opdat iedereen die naar deze sublieme pianomuziek luistert, alle nuances kan waarnemen, heeft pianist Waldo Geuns er ook nog eens een klein maar fijn boekje bij geschreven. De pianist, musicoloog en filosoof Waldo Geuns brengt een bijzonder eerbetoon aan de ‘Spaanse Chopin’ en toont daarnaast zelf ook zijn meest persoonlijke kant. Waldo Geuns vervoltooide als het ware nl. Granados’ zinnelijk verhaal over liefde, met een mooie, fijne, eigen compositie, “Amor a primera vista”, geïnspireerd door deze beroemde Spaanse pianosuite. Een ontdekking.

Waldo’s beheersing van de piano is te horen in zijn beheerste virtuositeit en tedere, intieme poëzie. Hij speelt m.a.w. heel, heel mooi piano. Voor Waldo Geuns is “Goyescas” een onvergetelijk muzikaal werk. Het geeft een sonore, pianistische stem aan de liefde in al zijn vreugdevolle en uitdagende momenten. Granados heeft Geuns geïnspireerd om in zijn voetsporen te treden en zijn eigen muziek te componeren, gebruikmakend van zijn melodieën als uitgangspunt. Heel bijzonder. Dit gaf Geuns niet alleen een dieper inzicht in zijn muziek, maar stelde hem ook in staat om één van de mooiste momenten in een romantische relatie, aan zijn verhaal toe te voegen, het moment van eerste oogcontact en het besef dat het leven vanaf dat moment nooit meer hetzelfde zal zijn. “Spaanse vertelsels”, het heel interessant, bijbehorend boekje/luistergids, is naast de sublieme cd opname, de ideale manier om de persoon en de muziek van de “Spaanse Chopin” te helpen ontdekken. Geniet van deze bijzonder mooie cd. Warm aanbevolen.


 

Amazon Music  |  Antarctica Records  |  Deezer  |  iTunes  |  Fnac  |  Google Play  |  Prestoclassical  |  Standaard Boekhandel