Projecten

Chef-kok Jeroen De Pauw is nooit om een stunt verlegen. Koken kan hij als de beste, maar in deze voorstelling brengt hij de kunst van het koken ‘to the next level’. Smaken ontroeren, net als muziek en beelden. Daarom stak hij de koppen samen met de Belgische topmuzikanten Hugh Desmond en Waldo Geuns, fotografen Marc en Bart van Studio Wauters en jonge cineasten van het Ritcs.

Klassieke muziek vol grapjes? Ja hoor!

Zelfs de bekende componisten hebben héél gekke werkjes geschreven. Een pianowerk over katten en muizen, of een hond die zijn eigen staart probeert te vangen... Net als wij hielden die grote namen van vroeger van mooie zwanen of vloekten ze wanneer ze weer eens hun geld of hun sleutels kwijt waren. De muziekwerken die ze daarover componeerden zijn heel bijzonder.

George Gershwin schreef schitterende muziek. Maar is het jazz? Of is het klassieke muziek? Of hoort zijn muziek thuis in de afdeling 'lichte muziek'? Zijn muzikale vernieuwingen openden nieuwe wegen voor de jazzmuziek en inspireerden componisten zoals Maurice Ravel en Igor Stravinsky om de grenzen van de klassieke muziek open te gooien. Wat een leven heeft die George Gerswhin gehad! Hij stierf onverwacht op zijn 38ste en was op weg om zijn eigen “American Dream” te verwezenlijken.