NL / FR / ENG

Het verhaal achter de muziek, dat is wat pianist en verteller Waldo Geuns sinds jongs af aan passioneert. Het leidt hem van de piano naar de muziektheorie, de musicologie en de filosofie. In elk optreden van Waldo zijn al deze disciplines onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Voortbouwend op zijn onuitputtelijke muziekkennis over de klassieke, jazz-, wereld- en volksmuziek, houdt Waldo ervan om zich te omringen met andere muzikanten, met wetenschappers, modeontwerpers, dansers, schrijvers of zelfs een paardenstuntteam. Het zorgt telkens opnieuw voor originele en onvergetelijke concertervaringen voor het publiek. Veel van zijn projecten komen tot stand samen met zijn vaste kamermuziekpartner, violist en filosoof Hugh Desmond, waarmee hij het filosofisch-muzikale Duo Doppio Stile vormt.

De virtuoze en expressieve manier waarop Waldo zich uitdrukt zowel als pianist, kamermusicus, liedbegeleider, solist met orkest, én als verteller, maakt van hem een graag geziene gast op Radio 1 en Radio Klara, en op de belangrijke concertpodia en festivals van België en in het buitenland (Mozarteum in Salzburg, Philharmonie en la Défense in Parijs).

Als pianist vormde Waldo zich in Brussel en in Salzburg bij Jan Michiels, Hans Leygraf, Christoph Lieske, Bernd Glemser en André De Groote, en vervolmaakt hij zich nog steeds bij de Poolse pianist-pedagoog Wieslaw Szlachta. Hij stond op het podium met orkesten zoals het Limburgs Kamerorkest, Limburgs Orkest Jeugd en Muziek, het Hasselts Symfonieorkest en SymphoniaASSAI, onder leiding van dirigenten zoals Koen Dries, Jasper De Waal, Wouter Lenaerts en Pierre Bartholomée.

In april 2018 verscheen Waldo’s eerste solo-cd Cuentos de Amor met eigen muziek en met de virtuoze en sensuele Goyescas van Enrique Granados bij het label Antarctica Records. Samen met de cd publiceerde hij een bijhorende luistergids Spanish Stories waarin hij het verhaal van Granados en de Goyescas vertelt. Want hij deelt ook graag zijn muzikale passie op papier. Hij schrijft regelmatig voor cultuurmagazines en is redacteur van het Flagey te Brussel. Daarnaast is hij verbonden aan Davidsfonds als reisleider bij de buitenlandse cultuurreizen.