NL / FR / ENG

“Pianist en verteller Waldo Geuns biedt met zijn lecture-performances een unieke concertervaring voor het publiek aan. Als pianist, musicoloog én filosoof weet hij als geen ander de emoties in de muziek te verdiepen en de nieuwsgierigheid te prikkelen. Even virtuoos als hij aan de piano is, vertelt hij vol passie over elk mogelijk muzikaal en filosofisch onderwerp.”

Het verhaal achter de muziek, dat is wat Waldo Geuns sinds jongs af aan passioneert. Het leidt hem van de piano naar de muziektheorie, de musicologie en de filosofie. In elk optreden van Waldo zijn al deze disciplines onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voortbouwend op zijn onuitputtelijke muziekkennis over de klassieke, jazz-, wereld- en volksmuziek, houdt Waldo ervan om zich te omringen met andere muzikanten, met wetenschappers, modeontwerpers, dansers, schrijvers, koks of zelfs een paardenstuntteam. Het zorgt telkens opnieuw voor originele en onvergetelijke concertervaringen voor het publiek. Veel van zijn projecten komen tot stand samen met zijn vaste kamermuziekpartner, violist en filosoof Hugh Desmond, waarmee hij het filosofisch-muzikale Duo Doppio Stile vormt.

De virtuoze en expressieve manier waarop Waldo zich uitdrukt zowel als pianist, kamermusicus, liedbegeleider, solist met orkest, én als verteller, maakt van hem een graag geziene gast op Radio 1 en Radio Klara. Van 2009 tot 2013 is hij artistiek leider van zijn eigen interdisciplinaire festival Sopra la Musica in Hasselt. Hij is regelmatig te gast op de belangrijke concertpodia en festivals van België (BOZAR, Flagey, AMUZ, Concertgebouw Brugge, De Bijloke, Festival 20/21, B-Classic, Flagey Piano Days,…) en zijn bijzondere parcours brengt hem in het buitenland naar unieke locaties zoals Leidse Salon in Leiden, Mozarteum Salzburg, la Défense in Parijs, Wagnermuseum Luzern, Arvo Pärt Center Tallinn,….

Als pianist vormde Waldo zich in Brussel en in Salzburg bij Jan Michiels, Hans Leygraf, Christoph Lieske, Bernd Glemser en André De Groote, en hij vervolmaakte zich nadien bij de Poolse pianist-pedagoog Wieslaw Szlachta. Hij stond op het podium met orkesten zoals het Limburgs Kamerorkest, Limburgs Orkest Jeugd en Muziek, het Hasselts Symfonieorkest en SymphoniaASSAI, onder leiding van dirigenten zoals Koen Dries, Jasper De Waal, Wouter Lenaerts en Pierre Bartholomée.

In april 2018 verscheen Waldo’s eerste solo-cd Cuentos de Amor met eigen muziek en met de virtuoze en sensuele Goyescas van Enrique Granados bij het label Antarctica Records (“Een pareltje” – Daily Classical Choice; “Subliem!” – Stretto). Samen met de cd publiceerde hij een bijhorende luistergids Spanish Stories waarin hij het verhaal van Granados en de Goyescas vertelt. Want hij deelt ook graag zijn muzikale passie op papier. Van 2015 tot 2022 is hij de eindredacteur en musicoloog van Flagey te Brussel. Hij schrijft regelmatig voor cultuurmagazines en is daarnaast verbonden aan Davidsfonds als docent en als reisleider bij de buitenlandse cultuurreizen. Sinds 2020 is hij docent Muziekgeschiedenis en Filosofie aan het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Download press kit

De presskit bevat zowel een biografie in Engels, Nederlands en Frans, als een collectie van beelden in hoge resolutie. Gelieve de fotograaf te vermelden.