Voor de grap!

Klassieke muziek vol grapjes? Ja hoor!

Zelfs de bekende componisten hebben héél gekke werkjes geschreven. Een pianowerk over katten en muizen, of een hond die zijn eigen staart probeert te vangen... Net als wij hielden die grote namen van vroeger van mooie zwanen of vloekten ze wanneer ze weer eens hun geld of hun sleutels kwijt waren. De muziekwerken die ze daarover componeerden zijn heel bijzonder.

Pianist en verteller Waldo Geuns zocht en vond deze muziek die ze ‘voor de grap’ of ‘tussen de soep en de patatten’ neerpenden. Tijdens dit familieconcert tovert Waldo een lach op je gezicht. Want even virtuoos als de pianowerken die hij speelt, zo sappig zijn de anekdotes die hij tussen de muziek door vertelt. Sommige van die werken zijn uitgegroeid tot legendarisch meesterwerken zoals Le Carnaval des animaux van Saint-Saëns of La Valse van Ravel.

Muziek van Domenico Scarlatti, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Camille Saint-Saëns, Dmitry Kabalevsky, Edvard Grieg, Maurice Ravel, Erik Satie, Aaron Copland, Marc-André Hamelin,...

Project in samenwerking met Marijn Claes | Acteur & Theatermaker

Dit zotte werkje komt alvast aan bod: Nikolai Rimsky Korsakovs Flight of the Bumblebee (arr. S. Rachmaninov)