Chef-kok Jeroen De Pauw is nooit om een stunt verlegen. Koken kan hij als de beste, maar in deze voorstelling brengt hij de kunst van het koken ‘to the next level’. Smaken ontroeren, net als muziek en beelden. Daarom stak hij de koppen samen met de Belgische topmuzikanten Hugh Desmond en Waldo Geuns, fotografen Marc en Bart van Studio Wauters en jonge cineasten van het Ritcs.
Het moet niet altijd even ernstig zijn, zo’n klassiek concert. Ook de grote componisten van weleer namen hun eigen muziek niet altijd even serieus. Een kat of een muis op het klavier, een verloren muntje, een zwaan,… Meer is er niet nodig om muziek ‘voor de grap’ of ‘tussen de soep en de patatten’ te schrijven. Sommige van die werken zijn uitgegroeid tot legendarisch meesterwerken zoals Le Carnaval des animaux van Saint-Saëns of La Valse van Ravel.
Zit je soms met je hoofd in de wolken? Met dit project nemen we je nog veel verder mee. We gaan namelijk op reis doorheen de sterren en de geschiedenis van het heelal!
George Gershwin schreef schitterende muziek. Maar is het jazz? Of is het klassieke muziek? Of hoort zijn muziek thuis in de afdeling 'lichte muziek'? Zijn muzikale vernieuwingen openden nieuwe wegen voor de jazzmuziek en inspireerden componisten zoals Maurice Ravel en Igor Stravinsky om de grenzen van de klassieke muziek open te gooien. Wat een leven heeft die George Gerswhin gehad! Hij stierf onverwacht op zijn 38ste en was op weg om zijn eigen “American Dream” te verwezenlijken.
Weinig muziek is zo fantasierijk als deze van Edvard Grieg. De natuur en de legendes van zijn vaderland Noorwegen waren zijn grootste inspiratiebronnen. In zijn muziek horen we het klateren van watervallen, het ruisen van bladeren doorheen de wouden of het klotsende water van de Noorse meren. Maar ook duiken er trollen, spoken, kabouters of andere mythische wezens op in zijn composities. Denk maar aan de lotgevallen van Peer Gynt, waarvan de muziek ook nu nog overal ter wereld tot ieders verbeelding spreekt.