Muziekbeleving in al haar veelzijdigheid. Zo kan men kernachtig de carrière omschrijven van de Belgische pianist, musicoloog en filosoof Waldo Geuns (°1981).

Waldo houdt ervan om klassieke muziek binnen een bredere context te plaatsen en zoekt daarbij de contrasten op.

Dit leidde tot gedurfde en creatieve samenwerkingen met schrijvers, modeontwerpers, jazzmusici, dansers en zelfs een paardenstuntteam.

 

Elk van zijn projecten is doordrongen van zijn brede muzikale en filosofische interesse en zijn passie voor artistieke experimenten. Als stimulans voor zijn carrière werd hij in maart 2011 door de Stad Hasselt gelauwerd met de prestigieuze Prijs Burgemeester Paul Meyers.
Waldo is dan ook vaak niet alleen als pianist te horen in de Belgische en buitenlandse cultuurinstellingen: hij organiseert jaarlijks lecture-recitals in Hasselt (Smaaksalonconcerten) en Leuven (Pulcheria-concertreeks), wordt regelmatig gevraagd als gids in het Muziekinstrumentenmuseum van Brussel, en als freelance musicoloog voor lezingen en lecture-performances in CC Hasselt, BOZAR en DeSingel.

Verder organiseert hij in Hasselt jaarlijks het interdisciplinaire Sopra la Musica Festival.


 
         


Parallel met zijn pianostudies aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Jan Michiels, bekwaamde hij zich in muziekschriftuur en kamermuziek, alsook in musicologie en filosofie aan de KU Leuven.

Ook volgde hij de Expert Class Management in Muziek- en Podiumkunsten aan de Universiteit Antwerpen Management School. Hij nam deel aan talrijke masterclasses in binnen- en buitenland en vervolmaakt zich op dit ogenblik nog steeds bij de Poolse pianist-pedagoog Wieslaw Szlachta.


Zijn seizoen 2013-2014 bevat de premières van drie nieuwe projecten: zijn nieuwe WOI-project 'IJzerklanken', het cross-over Gershwin-project, en het Ierse volksliedproject 'Musing on the roaring Ocean' met onbekende muziek van Beethoven.

Ook in dit seizoen gaat hij van start met een gloednieuw Leuvens pianotrio, De Dry Coppen, samen met violist Hugh Desmond en cellist Stijn Cuppens. Samen met dit trio zal hij op 8 december debuteren in het BOZAR met solo- en kamermuziekwerk.

www.waldogeuns.be     info@waldogeuns.com   >>>  voor CONTACT / INFO / BOOKING