Zangeres Kim Versteynen (1984) is een fris gezicht in de Belgische jazz: met een diepe focus op improvisatie en interactie in de band neemt ze haar publiek mee op een emotionele tocht. De creativiteit en intuïtie die ze aan de dag legt in haar muziek worden ondersteund door twee masterdiploma's.
Naast zangdocent is ze de drijvende kracht in verschillende bands: in 2011 verscheen het debuutalbum van haar groep Kim In the Middle en in 2013 won ze in duo met  gitarist Tim Finoulst het Concours Des Jeunes Talents op de Leffe Jazz Nights in Dinant.

Kim heeft twee Masterdiploma's op haar naam: kunstwetenschappen van de universiteit van Gent en jazzzang van het conservatorium van Maastricht. Ze volgde lessen en masterclasses bij Dianne Reeves, Sheila Jordan, Norma Winstone, David Linx, Jef Neve, John Abercrombie etc.

Tijdens haar studies in Maastricht vormde ze haar *Kim Versteynen Trio* met pianist Arne Van Coillie en contrabassist Flor Van Leugenhaeghe. Dit trio werd uitgebreid met drummer Luc Vanden Bosch tot haar kwartet *Kim In the Middle* waarmee ze in 2011 haar goed ontvangen debuut opnam. In 2012 nam ze met de groep *Hepcats* het album *Easy Street* op.

Ook tijdens haar conservatoriumopleiding werd ze zangdocent aan de Academie van Voeren-Riemst. Ondertussen is ze als zangdocent, gespecialiseerd in jazz, verbonden aan de academies van Genk en Voeren en aan de muziekhumaniora van Hasselt.
In haar prille carrière stond Kim reeds op het podium met o.a.: Sabine Kühlich, Beverly Daley, Frank Giebels, Tony Gyselinck, Carlo Nardozza, Jan Muës, Jean-Paul Estiévenart, Andy Declerck, Rony Verbiest, Alano Gruarin, Henk de Laat, Roderik Povel, Daniël Daemen, Peter Hermesdorf, Werner Lauscher, Arnout Gerritse.

 

 
     

                          www.kimversteynen.com

                         kimversteynen@gmail.com