Werkte tijdens zijn studies aan de KUL al als autodidact op jazzgebied.

Daarna kwam een jazzopleiding aan het Lemmensinstituut: hij kreeg er les van het kruim van de Belgische jazzwereld (Bert Joris, Frank Vaganée, Philippe Aerts, Ron van Rossum,…).

Diverse buitenlandse musici vulden deze opleiding aan in workshops en masterclasses.

 

 

Als begeleider werkte hij o.a. met Renzo Ruggieri, Frank Vaganée, Jan Muës, Iris Romen, André Donni, Marc Godfroid, Guy Raiff, Andres Liefsoens, Peer Baierlein, Bart Defoort, Rony Verbiest, Peter Vandendriessche, Herman Vanspauwen, Alexandre Cavaliere.

Hij bezocht de Vlaamse theaters met Yvonne Walter, Els Dottermans en Antje De Boeck, en de jazzclubs met The MJQ Project en met Sabine Kühlich.

Als solist speelde hij meermaals op het Hasseltse pianofestival Pianotune en op de Maastrichtse Jazzpromenade; met zijn trio was hij enkele keren te gast op het Maastrichtse Jazz Masters Festival.

De eerste cd van zijn 'Arne Van Coillie Unit', 'De Hipste', zag het licht in oktober 2011 en werd positief ontvangen.
In 2012 nam hij met zijn jaren '30-project 'Hepcats' de cd 'Easy Street' op. Arne gaf enkele jaren les aan de jazzafdeling van het Leuvense Lemmensinstituut, en is nu verbonden aan het conservatorium én aan de muziekhumaniora van Hasselt.
Hij is naast pianist ook componist, arrangeur, jazzhistoricus en -recensent voor het magazine Jazzflits.
Hij heeft een eigen jazzlabel, RailNote Records.

 

www.arnevancoillie.be

arne.van.coillie@telenet.be