Waldo

NL       FR       ENG

Waldo Geuns is actief als pianist, filosoof en musicoloog, drie disciplines die hij onlosmakelijk met elkaar verbindt binnen al zijn artistieke projecten.

Zijn pianospel is gekend voor zijn meeslepende en doordachte muzikaliteit en virtuositeit. Tegelijkertijd zorgt Waldo bij ieder optreden voor een vernieuwende concertervaring. Al vertellend brengt hij je als luisteraar nieuwe filosofische en emotionele inzichten bij, spreekt hij over het verhaal achter de muziek, en vertaalt hij de muziek van het verleden naar onze eigen beleving. Daarnaast combineert hij vaak klassieke muziek met andere disciplines zoals mode, dans, literatuur, jazzmuziek, paardenshows,… wat leidde tot succesvolle Belgische concerttournees. Tijdens zijn louter musicologische gastlezingen – voor cultuurinstellingen of op Radio 1 en Radio Klara – blijft zijn passie voor piano en filosofie nooit onopgemerkt.

Als muzikant vormde hij zich bij pianisten als Jan Michiels, Hans Leygraf en André De Groote, en vervolmaakt hij zich nog steeds bij de Poolse pianist-pedagoog Wieslaw Szlachta. Tijdens zijn jonge carrière werd hij beloond met prijzen zoals de prestigieuze Prijs Burgemeester Paul Meyers en werd hij benoemd tot huismuzikant van het Hollands College. In dit Leuvense universiteitsgebouw geeft hij jaarlijks enkele lecture-recitals. Naast zijn carrière als solist werkt hij ook graag in kamermuziekverband. Zo is Waldo lid van het Leuvense Pianotrio De Drij Coppen (met violist Hugh Desmond en cellist Stijn Kuppens) en vormt hij met violist en filosoof Hugh Desmond het filosofisch-muzikale Duo Doppio Stile.

Dankzij zijn originele benadering van muziek kreeg Waldo de kans op te treden in de grote concertzalen van België en in het buitenland zoals in Amuz en DeSingel te Antwerpen, Bozar en Flagey te Brussel en het Mozarteum in Salzburg. Ook was hij te gast op de meest uiteenlopende muziekfestivals zoals Festival Ten Vrede, Festival van Vlaanderen B-Classic (Limburg), Jazzathome, Sopra la Musica Festival of Gentse Vleugels. Als solist concerteerde hij met orkesten zoals het Limburgs Kamerorkest, Limburgs Orkest Jeugd en Muziek, het Hasselts Symfonieorkest of SymphoniaASSAI, onder leiding van dirigenten zoals Wouter Lenaerts, Willy Claes en Pierre Bartholomée. Naast zijn muzikale activiteiten deelt hij zijn muziekbeleving graag op papier. Voortvloeiend uit zijn studies muziekschriftuur (Koninklijk Conservatorium Brussel), musicologie en filosofie (KU Leuven), schrijft hij regelmatig programmateksten, persteksten voor cultuurmagazines zoals Staalkaart en is hij redacteur van het Flagey te Brussel. Tijdens het seizoen 2015-2016 kan je Waldo horen zijn op het Festival van Vlaanderen Festival 20/21 (Vlaams-Brabant) en soleert hij met de Pianoconcerto's van George Gershwin en Samuel Barber met het orkest Frascati Symphonic onder leiding van Kris Stroobants en het Limburgs Orkest Jeugd en Muziek onder leiding van Wouter Lenaerts.

Repertoirelijst